Om Ekolivs - Ekolivs

Ekologiskt och lokalt, tillsammans

Ekolivs är en liten, ideellt driven livsmedelsbutik i centrala Malmö, som funnits i sin nuvarande form sedan 2006. Vi är ett kooperativ och verksamheten drivs demokratiskt av föreningens medlemmar genom medlemsmöten och olika arbetsgrupper. Vårt syfte är inte att generera vinst, utan istället att tillgodose medlemmarnas gemensamma intresse för ekologisk, schysst och närproducerad mat och andra dagligvaror samt att kunna erbjuda det till bra pris. Vi vill även lyfta fram lokala producenter och sprida information och kunskap i linje med en hållbar livsstil.


Föreningen har två typer av medlemskap, aktiv medlem och stödmedlem, som är förenade med olika rabatter beroende på engagemangsnivå. Aktiva medlemmar sköter tillsammans den dagliga driften av Ekolivs, utöver att hålla butiken öppen sker det genom följande arbetsgrupper:


  • Inköpsgruppen - Gör beställningar, har kontakt med befintliga leverantörer samt är första kontakt med potentiella leverantörer
  • Ekonomigruppen - Sköter bokföring, betalning av fakturor och kontanthantering
  • PR-gruppen - Ansvarar för hemsidan, sociala medier och övring marknadsföring samt planerar event och samarbeten
  • Butiksgruppen - Inreder och håller butiken fin, ansvarar för rutiner för butiken

Utöver dessa har vi en styrelse som bland annat ansvarar för övergripande uppgifter och planering inför medlemsmöten och årsmöten.

Engagera dig i Ekolivs

Är du nyfiken på att vara med och driva vår lilla ekobutik på hörnet? Kul! Läs mer här om vad det innebär att vara medlem, eller kom förbi butiken och prata med någon av oss. Hoppas vi att vi hörs och ses snart 🙂

Bild av Ekolivs butiken på säljs event med många kunder framför butiken
Ekolivs medlemmar framför butiken